Du er her

Under kategorien NYHETER vil du finne nyhetsrelaterte artikler, reportasjer, pressemeldinger og småstoff,  skrevet etter  1. januar 2016. Fra denne datoen publiseres Samferdsel bare på nett.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

NYHETER

 • Ikke enkelt å velge vei mellom øst og vest

  Hvilken stamvei skal veimyndigheten prioritere mellom Østlandet og Vestlandet? Fem alternativer har ligget åpne for diskusjon.

 • I ring rundt Moskva

  Jernbanelinjen er 54 km lang, går i ring rundt sentrale deler av russernes hovedstad, er samkjørt med byens metrosystem og er internasjonalt kjent som Moscow Central Ring.

 • Passasjervekst på svenske flyplasser

  Antallet reisende over Swedavias ti flyplasser i Sverige vokste i årets åtte første måneder med fem prosent målt mot tilsvarende periode i fjor, melder den statlige flyplasseieren.

 • Dansk trafikkvekst

  På danske veier ble det i annet kvartal i år kjørt fire prosent flere kilometer enn i tilsvarende periode i fjor, viser Vejdirektoratets veitrafikkindeks.

 • En ulykke skal ikke medføre en ny …

  Trafikverket og andre svenske myndigheter utarbeider handlingsplaner som skal bidra til å redusere risikoen for ulykker ved redningsoperasjoner i veitrafikken.

 • Omstridt avgift til tross:

  Flere reisende via Avinor-flyplassene

  Antallet reisende via Avinor-flyplassene kom i august opp i 4 643 236, opp 1,7 prosent målt mot antallet i august i fjor, melder den statlige flyplasseieren.

 • Større skip krever dypere farled:

  Mulig milliardprosjekt i Göteborgs Hamn

  For at havnen i Göteborg på effektivt vis skal kunne betjene dagens og morgendagens riktig store skip, må farleden inn til denne Nordens største havn gjøres tre-fire meter dypere, mener havneledelsen.

 • Tommelen ned for ny Aarhus-flyplass

  Ikke minst for næringslivet ville det være fint med en ny flyplass ved Aarhus, nærmere byen enn den eksisterende, har lokale politikere ment, men nå har ny-flyplass-ideen fått tommelen ned.

 • Vegvesenet ønsker innspill til nytt transportsystem i Groruddalen

  Behovet er stort for en utbedring av veisystemet for tungtrafikk i Groruddalen. Vegsystemet er belastet med en høy andel tungtrafikk og mangelfulle traséer for tungtransport. Statens vegvesen skal utarbeide et mer effektivt, miljøvennlig, sikkert og tilgjengelig transportsystem i området – og til det ønsker de hjelp fra bedriftene som kjører der.

Bunnbilde
SAMFERDSEL, TØI
Gaustadalléen 21,
0349 Oslo.
Telefon: 22 57 38 00
Telefaks: 22 60 92 00

PÅ VEIEN
I LUFTEN
PÅ SKINNER
PÅ SJØEN
TRANSPORT
REISELIV
MILJØ
TEKNOLOGI

ARKIV
AKTUELT
ANNONSERE

TØI
DEBATT
KONTAKT OSS
OM OSS

 

Webmaster/nettredaktør: Are Wormnes. Telefon mobil: 911 47 978. Epost: awo@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS