Du er her

Under kategorien NYHETER vil du finne nyhetsrelaterte artikler, reportasjer, pressemeldinger og småstoff,  skrevet etter  1. januar 2016. Fra denne datoen publiseres Samferdsel bare på nett.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

NYHETER

 • Bergen:

  Her, der - eller kanskje der - skal godsterminalen ligge

  Ny godsterminal synes nærmere enn noensinne i Bergen. Det kan virke som om ett av Jernbaneverkets to forslag om plassering – det som går på Fana, sør for byens sentrum – blir stående som det foretrukne alternativet. Men mange slyng ligger fortsatt i sporet.

 • Unge forskere:

  Hun vil spre sine tanker om sykling

  Fint at det satses på sykling i Norge, og spesielt fint hvis pådriverne zoomer ut og lar sykling bli integrert i arealplanlegging og øvrig politikk, mener forsker Eva-Gurine Skartland.

 • Høyhastighet Singapore–Kuala Lumpur

  En halvannen times togreise på en 350 km lang høyhastighetsbane mellom bystaten Singapore og Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur …

 • Med kinesisk innsats:

  Et nigeriansk jernbaneløft

  Ingen stor sak globalt, men lokalt og regionalt ble det overskrifter av det da en nær 190 km lang jernbanelinje mellom hovedstaden Abuja og nordenforliggende Kaduna i Nigeria ble offisielt åpnet.

 • London City Airport:

  Grønt lys for mer trafikk

  Storbritannias regjering har sagt ja til et prosjekt som skal gi en bedre utnyttelse av rullebanen og dermed økt passasjertrafikk på lille London City Airport.

 • Dahls notater ...

  Dahls notater ...

  «En resa runt jorden med tåg motsvarar utsläppen från en bilresa på 1,3 km», skriver den statlige, svenske togoperatøren SJ på sine nettsider. Hmmm …

  Foto: F. Dahl.

 • Helautomatiserte metroer vinner terreng

  Stadig flere byer rundt om i verden satser på helautomatiserte metroer, viser en studie i regi av UITP, organisasjonen som samler aktører med interesser i kollektivtransporten.

 • Et løft for New Yorks subway

  Et av sommerens samtaleemner blant folk på vei til og fra jobb i New York City er en forestående fornyelse av storbyens undergrunnsbane.

 • Utfordrende storbytrafikk:

  En mulig ny motorvei ved København

  Danskene satser stort på sykling og kollektivtransport, men det betyr ikke nødvendigvis at det er slutt på byggingen av store nye veier i hovedstadsområdet København.

 • Nødparkering for lastebiler ved Kanalen

  En gigantisk parkeringsplass for 3600 lastebiler i det sydøstlige England, for å unngå veikaos når togtunnel- og fergetrafikken til Kontinentet ikke fungerer som den skal …

Bunnbilde
SAMFERDSEL, TØI
Gaustadalléen 21,
0349 Oslo.
Telefon: 22 57 38 00
Telefaks: 22 60 92 00

PÅ VEIEN
I LUFTEN
PÅ SKINNER
PÅ SJØEN
TRANSPORT
REISELIV
MILJØ
TEKNOLOGI

ARKIV
AKTUELT
ANNONSERE

TØI
DEBATT
KONTAKT OSS
OM OSS

 

Webmaster/nettredaktør: Are Wormnes. Telefon mobil: 911 47 978. Epost: awo@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS