Du er her

Under kategorien NYHETER vil du finne nyhetsrelaterte artikler, reportasjer, pressemeldinger og småstoff,  skrevet etter  1. januar 2016. Fra denne datoen publiseres Samferdsel bare på nett.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

NYHETER

 • Vår beste samferdselsminister?

  "Hestehandleren" Kjell Opseth

  Samferdselsminister Kjell Opseth (f. 1936) var ifølge den nye biografien "Hestehandlaren Kjell Opseth" den samferdselsministeren som etter fleire tiår med prat blant mye annet fikk Stortinget til å vedta en flyplass på Gardermoen, med et toppmoderne flytog som tilbringertjeneste.

 • Et mulig løft for godstoget

  Jernbaneverket (JBV) lanserer hva jernbanedirektør Elisabeth Enger betegner som «en bredere og mer optimistisk godsstrategi enn hva kanskje mange forventer.»

 • Fransk protest:

  Nei takk til dyrere kollektivtransport

  Folk i Frankrike har det med å marsjere i gatene og på annet vis protestere mot det ene og det andre. I den sydfranske storbyen Toulouse har tusener av mennesker samlet seg i protest mot bebudet dyrere reiser med buss, trikk og metro.

 • DB Schenker Forskningspris 2016:

  Jardar Andersen, prisvinner

  Varelevering i byområdet – dette er et tema forsker Jardar Andersen ved TØI har arbeidet mye med, på tvers av landegrenser, og dette ble fremhevet da han i dag ble utropt som vinner av DB Schenker Forskningspris 2016.

 • Klarsignal for opptil 100 nye Göteborg-trikker

  Innen midtsommeren 2021 skal 40 nye trikker være på skinnene i Göteborg, ifølge timeplanen, og i løpet av de påfølgende fem-seks årene kan de bli etterfulgt av ytterligere opptil 60 nye trikker.

 • Gods til og fra Norge:

  Utenlandske lastebiler dominerer

  Utenlandsregistrerte lastebiler har «svært høy markedsandel ved kjøring til og fra Norge», skriver SSB i tilknytning til nye tall offentliggjort i dag.

 • Ikke enkelt å velge vei mellom øst og vest

  Hvilken stamvei skal veimyndigheten prioritere mellom Østlandet og Vestlandet? Fem alternativer har ligget åpne for diskusjon.

 • I ring rundt Moskva

  Jernbanelinjen er 54 km lang, går i ring rundt sentrale deler av russernes hovedstad, er samkjørt med byens metrosystem og er internasjonalt kjent som Moscow Central Ring.

 • Passasjervekst på svenske flyplasser

  Antallet reisende over Swedavias ti flyplasser i Sverige vokste i årets åtte første måneder med fem prosent målt mot tilsvarende periode i fjor, melder den statlige flyplasseieren.

Bunnbilde
SAMFERDSEL, TØI
Gaustadalléen 21,
0349 Oslo.
Telefon: 22 57 38 00
Telefaks: 22 60 92 00

PÅ VEIEN
I LUFTEN
PÅ SKINNER
PÅ SJØEN
TRANSPORT
REISELIV
MILJØ
TEKNOLOGI

ARKIV
AKTUELT
ANNONSERE

TØI
DEBATT
KONTAKT OSS
OM OSS

 

Webmaster/nettredaktør: Are Wormnes. Telefon mobil: 911 47 978. Epost: awo@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS