Du er her

Under kategorien NYHETER vil du finne nyhetsrelaterte artikler, reportasjer, pressemeldinger og småstoff,  skrevet etter  1. januar 2016. Fra denne datoen publiseres Samferdsel bare på nett.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

NYHETER

 • Dansk forsøk på å redusere trengselen

  Det er gammelt nytt at det lett oppstår kø hvis alle kjører til jobben samtidig …

 • Cruiseskip i Bergen:

  En kanskje ikke udelt velkommen rekord

  Ikke alle i Bergen er udelt begeistret over hva cruiseskipstrafikken til byen bringer med seg. Dermed vil kanskje ikke alle la seg begeistre av det lokale havnevesenets melding om ny cruiserekord i år.

 • Nok en E18-flaskehals fjernes

  Med byggingen av Farrisbrua ved Larvik, som ventes klar for trafikk om et års tid, er nok en flaskehals på E18, veiforbindelsen mellom Oslo og Sørlandet, i ferd med å bli fjernet.

 • Dahls notater ...

  Donald Trump, fotoDonald T. har tidligere snakket om å bygge en mur mot Mexico. I sin seierstale vektla han bygging, mer presist gjenoppbygging, av noe annet – av amerikanske veier, broer, tunneler, flyplasser … Det er nesten så vi har lyst til å be ham skrive en kronikk her på Samferdsel – om transportinfrastruktur.

  Foto: Michael Vadon/Wikimedia Commons

 • Dahls Notater ...

  Google-bilSnart skal vel mange av oss på kurs igjen – denne gang for å lære hvordan vi ikke skal kjøre selvkjørende bil.

  Foto: Michael Shick/Wikimedia Commons

 • Grønn satsing i Bergens næringstransport

  Næringslivet i Bergen skal bli mer miljøtilpasset. Bergen Næringsråd, en næringsorganisasjon med over 3000 medlemmer, vil ha en grønn transportrevolusjon i Vestlandets hovedstad. Målet er å gjøre byen så å si fossilfri innen 2025.

 • Landstrøm slår an i Bergen havn

  Satsingen på miljøtiltak for skip bærer frukter. Ved utgangen av september har 2959 skipsanløp og 114 ulike skip fått miljørabatt hittil i år. Landstrømsanlegget har også økt belegget betydelig, melder Bergen havn.

 • Nye teknologi, nye transportløsninger:

  Nå går det fort …

  Selvkjørende biler som kjører tettere og krever mindre veikapasitet, bruker mindre energi og sparer oss for utslipp ... 

 • Vår beste samferdselsminister?

  "Hestehandleren" Kjell Opseth

  Samferdselsminister Kjell Opseth (f. 1936) var ifølge den nye biografien "Hestehandlaren Kjell Opseth" den samferdselsministeren som etter fleire tiår med prat blant mye annet fikk Stortinget til å vedta en flyplass på Gardermoen, med et toppmoderne flytog som tilbringertjeneste.

 • Et mulig løft for godstoget

  Jernbaneverket (JBV) lanserer hva jernbanedirektør Elisabeth Enger betegner som «en bredere og mer optimistisk godsstrategi enn hva kanskje mange forventer.»

Bunnbilde
SAMFERDSEL, TØI
Gaustadalléen 21,
0349 Oslo.
Telefon: 22 57 38 00
Telefaks: 22 60 92 00

PÅ VEIEN
I LUFTEN
PÅ SKINNER
PÅ SJØEN
TRANSPORT
REISELIV
MILJØ
TEKNOLOGI

ARKIV
AKTUELT
ANNONSERE

TØI
DEBATT
KONTAKT OSS
OM OSS

 

Webmaster/nettredaktør: Are Wormnes. Telefon mobil: 911 47 978. Epost: awo@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS