Du er her

  • Hjem
  • /
    Gevinstgivende selvkjøring

Gevinstgivende selvkjøring

Bedre trafikkflyt, reduserte forsinkelser – det er gammelt nytt at selvkjørende kjøretøyer kan gi slike gevinster. Men nå blir det ytterligere underbygget av en studie i regi av det britiske transportdepartementet.

Av samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Resultatene av studien forteller eksempelvis at gevinstene kan bli store når andelen selvkjørende enheter i trafikken blir større enn andelen tradisjonelle kjøretøyer.

Selvkjørende kjøretøyer – et høyaktuelt tema også i Storbritannia. Foto: F. Dahl. Modelltesting av trafikken i både byområder og på motorvei inngikk i studien.

Den baner ifølge transportdepartementet vei for videre testing og forskning i den hensikt å sikre at overgangen til selvkjørende kjøretøyer vil være trygg og fordelaktig for alle.

John Hayes, statssekretær, ser selvkjøringsteknologien som et eksempel på teknologi som kan forandre måten folk reiser på og gi nye muligheter ikke minst for bevegelseshemmede personer.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS