Du er her

  • Hjem
  • /
    Lavutslippssoner for London-busser

Lavutslippssoner for London-busser

Forurenset luft bidrar ifølge medisinsk ekspertise til at flere enn 9000 personer i London årlig dør tidlig. Nå skal nye lavutslippssoner for busser bidra til mindre tilgriset luft i storbyen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den første av 12 planlagte lavutslippssoner for busser i London, soner der nyere og forholdsvis lite forurensende busser skal benyttes, ble denne måneden et faktum i sterkt busstrafikkerte og forurensede Putney High Street.

De øvrige 11 tilsvarende sonene skal etableres i løpet av tre-fire år

Londons borgermester, Sadiq Khan, sa at han har bedt transportansvarlige Transport for London (TfL) om «å fjerne de eldste og mest skitne bussene fra våre gater.»

Etableringen av sonene inngår i London-myndighetenes mer omfattende arbeid for helt å bli kvitt ordinære dieselbusser og la dem bli erstattet av hybrid- og nullutslippsbusser.

En nylig meningsmåling viste ifølge London-myndighetene at ni av 10 mennesker i byen oppfattet luftforurensningen som krisepreget høy.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS