Du er her

Volvo i elbil-møte med TØI

Oslo er viden kjent for sine mange elbiler, og her i den norske hovedstaden er forskere ved Transportøkonomisk institutt (TØI) blant dem som kan mer enn folk flest om slike biler...

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto. Møtedeltakerne.Se dette som bakgrunn for at representanter fra Göteborg-baserte Volvo Cars, den svenske bilprodusenten med kinesiske eiere, denne uken besøkte TØI-lokalene i Oslo for å snakke om nettopp elbiler.

Kunnskap og ideer ble utvekslet før partene sa takk for denne gang, for i tiden fremover å vurdere om det skulle være interessant for Volvo og TØI å samarbeide om forhold knyttet til biler med elektrisk fremdrift.

Under Oslo-besøket sa Volvo Cars’ Hans Göran Milding, strategidirektør for alternative bilmotorer, at Volvo har som ett av sine mål at 10 prosent av bilene de leverer i 2020 skal være elektrisk drevne – opp fra en andel på et par prosent i dag.

Overfor Samferdsel trakk Milding frem tre steder i verden som spesielt interessante i elbilsammenheng: Han sa at California er det mest modne elbilmarkdet, at Kina er landet der elbilveksten er størst, og at Norge er landet med flest elbiler pr. innbygger.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

  • Tweets

Bunnbilde
SAMFERDSEL, TØI
Gaustadalléen 21,
0349 Oslo.
Telefon: 22 57 38 00
Telefaks: 22 60 92 00

PÅ VEIEN
I LUFTEN
PÅ SKINNER
PÅ SJØEN
TRANSPORT
REISELIV
MILJØ
TEKNOLOGI

ARKIV
AKTUELT
ANNONSERE

TØI
DEBATT
KONTAKT OSS
OM OSS

 

Ansvarlig redaktør: Flemming Dahl. Mobiltelefon: 986 255 96. Epost: fda@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS