Du er her

Er fotgjengerne med på dugnaden?

DEBATT: Deltakende observasjon av ferdselen på Oslos fortauer og gangveier i vel ett år tyder på at mange mennesker ennå ikke har fått med seg eller ikke bryr seg om at de skal holde avstand. Mange deler for eksempel ikke plassen med dem de møter.

Av Jens Kr. Steen Jacobsen
Professor, avdeling for mobilitet, Transportøkonomisk institutt (TØI)

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

På fortauene kan man bli passert av joggere og andre med kanskje 15 centimeters margin. Det er både unge og ikke fullt så unge som ikke forsøker å holde avstand. 

Man kan undre seg over at dette fortsatt skjer, over ett år etter at pandemien begynte. Har ansvarlige myndigheter kunnskap om i hvilket omfang dette skjer, for eksempel gjennom by-antropologiske undersøkelser, tellinger og/eller video-baserte studier?

Og vet man om dette fører til at risikoutsatte personer beveger seg lite utendørs? Har myndighetene en tydelig kommunikasjonsstrategi, rettet for eksempel mot den betydelige andelen av norske kvinner og menn som ikke ser tv-nyheter og ikke leser aviser? 

Når mange personer ikke forsøker å holde én meters avstand der det er praktisk mulig, kan det bety at de kanskje ikke heller bryr seg som så mye om smittevern i andre sammenhenger – også innendørs? 

Trenges det kanskje regler og ikke bare anmodninger om å holde en viss avstand? 
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS