Du er her

Gode råd til deg som vil skrive debattinnlegg

Aftenpostens Ingvild Berg presenterte 16/2 2016 noen gode råd til dem som vil ha sine meninger presentert som debattinnlegg i avisen eller på nettet. Samferdsel gir sin tilslutning til hennes gode råd og serverer her en noe redigert versjon:

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Å takke nei til et debattbidrag er en av de vanskeligste oppgavene vi har, og vi har sjelden tid til å gi noen god begrunnelse for et «nei takk». Men du kan selv bidra til å øke sjansen for å få teksten din publisert:

1. Skriv artikkelen så ferdig som mulig.

Tittelen er noe av det første vi ser etter. Den bør være aktiv og beskrivende og presentere hovedbudskapet i teksten. Gi oss gjerne flere forslag! Lag også en kort ingress (innledning) som utfyller tittelen, mellomtitler som beskriver hvert avsnitt og lenker som dokumenterer påstander og fakta. Send et godt bilde av deg selv, for eksempel tatt med smartphone. Leserne vil se hvem avsenderen er, ikke bare hva vedkommende sier.

2. Jobb med språket.

Skriv tydelig og direkte, bruk gjerne humor og andre grep om det skulle passe. Våg å være personlig; selv om det kanskje føles unaturlig, vil leseren lettere kunne relatere seg til temaet. Og husk: Start med konklusjonen, deretter kan du fordype og argumentere.

3. Skriv om noe du brenner for.

Vi ønsker en fri og åpen debatt om samferdselsrelaterte temaer. Har du gått og grunnet på et tema som plutselig skulle bli nyhetsaktuelt, ikke nøl med å kontakte oss. Nye debattanter ønskes spesielt velkommen.

4. Forhold deg til våre anbefalte maler.

Ikke skriv for langt. En innlegg bør være på maks 9000 tegn (inkludert mellomrom), helst mye kortere. Men vi er fleksible. Skriver du for langt, klikker leserne seg raskt videre.

5. Vær postbud.

Når innlegget ditt er publisert, starter både vår og din jobb med å få flest mulig til å lese teksten. Bruk dine kontoer i sosiale medier og få venner, kolleger, politikere og organisasjoner til å dele. Delta i kommentarfeltet under artikkelen, på Facebook og på Twitter. Svar på spørsmål - fortsett debatten!

I Samferdrsels redaksjon er vi bare to personer. Vår kapasitet er derfor begrenset. Men kontakt oss gjerne direkte om du har spørsmål eller vil diskutere noe før du sender et innlegg.

Velkommen som debattant til Samferdsel!

 samferdsel@toi.no

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS