Du er her

Aldersvennlige Norge

LEDER: Tenk om ledende politikere her i landet hadde lagt mer vekt på å få vinterfortauer ryddet for snø og hålke…

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Vignett. LederDet ville vært til fordel for mange, inklusive mange eldre mennesker. Til fordel for færre bruddskader og sykefravær og dermed for samfunnsøkonomien.

 

Noe så banalt som systematisk fjerning av snø og hålke fra fortauer kan være et godt bidrag

Regjeringen offentliggjorde denne måneden et skriv med tittelen «Flere år – flere muligheter» og undertittelen «Regjeringens strategi for et aldersvennlig samfunn.» Interessant stoff, dette.

Her står mye å lese som kan hjelpe den ene og den andre til å forstå at ulike former for hensyntagen til eldre er for god butikk å regne – god butikk for Norge.

Strategiskrivet er spekket med flotte ord og fine tanker om hva som med fordel kan skje i arbeidslivet, i hjemmet, i helse- og omsorgssektoren, i transportsektoren, i nærmiljøet … I forordet skriver statsminister Erna Solberg: «Vi må skape et aldersvennlig samfunn.»

Men man skal lete med en smule tålmodighet for å finne noe som antyder at statsministeren og hennes folk kan ha hatt vanskelig fremkommelige vinterfortauer i tankene. Les, les, les … jo, her kommer et avsnitt der «strøing om vinteren» er nevnt.

Også når regjeringen finner det «viktig at alle kommuner får egne gåstrategier», kan man ane at den kan ha tenkt på, blant mye annet, vinterfortauene.

Ja, la oss skape det aldersvennlige samfunnet statsministeren skriver om. Og la oss ikke glemme at noe så banalt som systematisk fjerning av snø og hålke fra fortauer kan være et godt bidrag i denne sammenheng.

Ved å slå et lydhørt slag for godt ryddede vinterfortauer, kunne regjeringen anskueliggjøre at den mener alvor når den snakker om «et aldersvennlig samfunn.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS