Du er her

  • Hjem
  • /
    Britisk søkelys på uvettig sykling

Britisk søkelys på uvettig sykling

Spektakulære ulykker danner bakgrunn for at britiske myndigheter vurderer om syklister bør straffes like hardt som bilister for kjøring som setter andres liv i fare.

 

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Strengere reaksjoner mot uvettig sykling er noe av det som ifølge det britiske transportdepartementet kan tenkes iverksatt etter en forestående gjennomgang av trafikksikkerhet knyttet til sykling.

«Vi har allerede strenge lover som ser til at sjåfører som setter menneskeliv i fare blir straffet», sier statssekretær Jesse Norman, «men i lys av nylige tilfeller er det på sin plass at vi vurderer om farlige syklister bør bli stilt overfor de samme konsekvensene.»

Storbritannia har de seneste årene satset mye på tilrettelegging for sykling, og antallet syklister har vokst kraftig. Men også antall ulykker med syklister involvert har vokst, og i noen ulykker er syklister blitt sett som skyldige.

Transportdepartementet skriver i en pressemelding at to fotgjengere i 2015 omkom ved å bli påkjørt av en syklist og at 96 fotgjengere samme år ble alvorlig skadet i syklistpåkjørsler.

«Det er fint at sykling er blitt så populært de seneste årene, men vi må sørge for at våre trafikksikkerhetsregler holder takt med denne utviklingen», sier statssekretær Norman.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

  • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS