Du er her

  • Hjem
  • /
    Byutvikling og bytransport – med forskernes bistand

Byutvikling og bytransport – med forskernes bistand

LITT AV HVERT: Det er ikke dagligkost for forskere å motta massiv her-og-nå-dokumentasjon på at det de driver med faktisk kan være av interesse for andre …

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Men da en gjeng TØI-forskere på feltet byutvikling og bytransport inviterte til konferanse for å fortelle andre om siste nytt fra sitt arbeid, ble de møtt med slik dokumentasjon – i form av et par hundre deltagere som i arbeids medfør var ute etter matnyttig oppdatering.

Blant de fremmøtte var folk fra kommuner og fylkeskommuner, fra veivesen og læresteder, fra jernbanesektoren og konsulentbransjen, fra bykollektivtransporten …

Det gode fremmøtet fortalte sitt om at det finnes mange rundt om i Norge som på ulike måter arbeider med byutvikling og bytransport og dermed kan dra nytte av forskeres arbeid.

Aud Tennøy, forskningsleder for byutvikling og bytransport ved TØI (Transportøkonomisk institutt), innledet i formiddag den to dager lange konferansen i Oslo.

Hun skisserte et bilde av et paradigmeskifte der byer, drevet av miljø- og klimautfordringer, er under forvandling fra å være bilbyer til å bli mer menneskevennlige byer – med færre biler, smartere kollektivtransporttilbud, mer gange og sykling …

Tennøy så barrierer og muligheter, hun nevnte stikkord som målkonflikter og maktstrukturer, mange involverte aktører, ulike virkemidler, refordeling av makt og innflytelse, konkurrerende kommuner, behov for å tenke annerledes – og behov for oppdatert forskningsbasert kunnskap.

Noen blir glade og andre ikke glade når noen bestemmer at parkeringsplasser skal fjernes til fordel for sykkelfelt – dette trakk hun frem som en av mange mulige illustrasjoner på at veien frem til udelt ideelle løsninger, ikke er enkel å legge bak seg.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS