Du er her

  • Hjem
  • /
    Byvekstavtale for Trondheimsområdet klareres

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klareres

LITT AV HVERT: Et utkast til byvekstavtale for Trondheimsområdet ble før helgen overlevert til statssekretærene Anders Werp, Samferdselsdepartementet, og Lars Jacob Hiim, Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De to departementene skriver i en pressemelding at det med avtaleutkastet legges til rette for «gjensidige forpliktelser for å sikre et godt miljø, bedre fremkommelighet, og en integrert areal- og transportpolitikk i perioden 2019–2029.»

Avtaleutkastet er fremforhandlet av staten, Trøndelag fylkeskommune samt kommunene Trondheim, Stjørdal, Malvik og Melhus.

I forhandlingene har staten vært representert av Vegdirektoratet, Jernbanedirektoratet og Fylkesmannen i Trøndelag.

Avtalen skal nå til lokalpolitisk behandling hos fylkeskommunen og de ulike kommunene, forut for behandling i regjeringen og etablering av en endelig avtale.

«Dette er en viktig milepæl, og jeg gratulerer både innbyggerne og politikerne i Trondheimsområdet med resultatet av forhandlingene», sier statssekretær Werp.

«Jeg håper de pågående forhandlingene med andre storbyområder kan sluttføres med tilsvarende gode opplegg.»

Werp poengterer at Trondheimsområdet blir det første storbyområdet som får en byvekstavtale bygget på Nasjonal transportplan (NTP) 2018–2029.

«Ikke minst vil den store satsingen på Metrobuss bety mye for mange, og her tar staten halvparten av regningen. Totalt bidrar staten med over 8 milliarder kroner inn i avtalen», sier han.

Byvekstavtalen skal erstatte den gjeldende bymiljøavtalen fra 2016. For å integrere areal- og transportpolitikken i de største byområdene har regjeringen besluttet å samordne bymiljøavtalene og byutviklingsavtalene til byvekstavtaler.

Statssekretær Hiim i Kommunal- og moderniseringsdepartementet sier at «en samordnet byvekstavtale gir oss et svært godt utgangspunkt for samarbeid som sikrer en miljøvennlig transport og bærekraftig byutvikling i hele Trondheimsområdet.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS