Du er her

  • Hjem
  • /
    En annerledes sightseeingbåt

En annerledes sightseeingbåt

LITT AV HVERT: Skrå gangveier mellom dekkene er et av særtrekkene som viser at sightseeingbåten «Vision of the Fjords» er bygget med tanke på både funksjonshemmede og funksjonsfriske turister. Nå er båten kåret som vinner av «Innovasjonsprisen for universell utforming».

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bak prisen står Design og arkitektur Norge (DOGA) samt Barne- og likestillingsdepartementet – og bak båten står verftet Brødrene Aa samt båtoperatøren The Fjords.

Båten betjener strekningen Flåm – Gudvangen i Sogn og Fjordane og har også tidligere høstet heder og ros, nasjonalt og internasjonalt.

«Dette er helt fantastisk morsomt», sa kaptein John Nauckhoff i The Fjords da han på vegne av egen arbeidsgiver og verftet mottok prisen.

«Vi har virkelig satset på universell utforming i hele byggeprosessen. Prisen er et bevis på at vi har lykkes med målet vårt om å lage en universell utformet båt for alle», tilføyde han.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne sto for prisoverrekkelsen, og hun sa:

«Universell utforming representerer viktige etiske verdier i vårt samfunn. Når universell utforming inngår i uteområder, bygninger, transportmidler og produkter og tjenester, gir det likeverdighet og like muligheter.»

Horne tilføyde:

«Universelt utformede løsninger bidrar til økt inkludering. Dessuten viser forsking og analyser at universell utforming er samfunnsøkonomisk lønnsomt.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS