Du er her

  • Hjem
  • /
    En dansk håndsrekning til grønne bilister

En dansk håndsrekning til grønne bilister

LITT AV HVERT: Den enkelte danske kommune skal kunne gi lavutslipps- og elbiler, målt mot bensin- og dieselbiler, en så stor prisreduksjon på parkering som kommunen selv ønsker, melder Transport- og Boligministeriet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Ifølge dansk regelverk har det hittil eksistert en grense for hvor stor prisforskjell kommunene kan operere med på dette området.

Hensikten med å fjerne grensen er ifølge ministeriet å la kommunene gi folk «et større incitament til å anskaffe en miljøvennlig bil.»

«Fremtidens bilpark skal være grønn», sier transportminister Benny Engelbrecht. «Det skal vi fra statens side understøtte så godt vi kan, og ethvert lite skritt kan utgjøre en stor forskjell i klimakampen.»

Ifølge den bebudede regelendringen skal den enkelte kommune fortsatt fastsette de lokale prisene på parkering.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS