Du er her

  • Hjem
  • /
    En tung og grønn trekkvogn

En tung og grønn trekkvogn

LITT AV HVERT: Nye el-lastebiler finner fortløpende veien inn i hverdagen, her og der i verden. Nå er et nytt eksempel på denne utviklingen å se i trafikken i og omkring Oslo.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det dreier seg om et ganske stort eksempel – en 44 tonn tung trekkvogn som er satt på veien av gjenvinningsselskapet Ragn-Sells, for å kjøre i skytteltrafikk med avfall.

Distansen er forholdsvis kort, og dermed er ikke rekkeviddeproblematikken blitt vurdert som ødeleggende for satsingen på el-trekkvognen.

Lars Gravdahl, logistikksjef i Ragn-Sells, sier at trekkvognen i første omgang skal benyttes til frakt mellom Romerike avfallsforedling (ROAF) og Fortum Oslo Varmes energigjenvinningsanlegg.

«Men vi ønsker å se på andre strekninger etter hvert», sier Gravdahl.

Den nye trekkvognen og andre el-kjøretøyer Ragn-Sells investerer i inngår i konseptet «Highway til EL», som høster offentlig støtte gjennom statlige Enova.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS