Du er her

  • Hjem
  • /
    Enda grønnere …

Enda grønnere …

LITT AV HVERT: Det statlige Posten-konsernet, som allerede har gjort mye for å fremstå som grønt og utslippsfritt, melder i dag at det kjøper fem små el-lastebiler og samtidig investerer fem millioner kroner i selskapet som leverer dem.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Kjøpet fra og investeringen i lille svenske Inzile AB, etablert i 2012 og av Posten omtalt som et «cleantech firma», skjer gjennom Posten-enheten Bring.

Hva Bring nå kjøper i fem eksemplarer er en utslippsfri el-lastebil i lettbil-klassen. Posten forklarer at bilen er beregnet for lokal transport og at transportselskaper, kommuner samt park- og hageselskaper inngår i målgruppen.

Posten-konsernet, aktivt også utenfor Norge, skal benytte de nye minilastebilene i Sverige. «Kjøretøyene er skreddersydd for lokaldistribusjon og hjemlevering», sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

I en pressemelding skriver Posten at «for Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk», og Posten tilføyer:

«Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt. Posten og Bring har et bærekraftmål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy.»

Inzile gjennomfører nå en offentlig nyemisjon på rundt 45 millioner svenske kroner – i forbindelse med notering denne måneden på Nasdaq First North.

Svenske de.se skriver i dag at Inzile, basert i Västervik, hittil har ført en ganske anonym tilværelse og at den norske satsingen betyr «et stort løft» for selskapet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS