Du er her

  • Hjem
  • /
    Et bidrag til grønt lavprisbrennevin

Et bidrag til grønt lavprisbrennevin

LITT AV HVERT: Travel Retail Norway (TRN), som driver taxfree-salg ved fem norske flyplasser, melder seg inn i rekken av aktører her i landet som flagger fremtidig bruk av elektriske lastebiler.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

TRN skriver i en pressemelding at selskapet har bestilt to Tesla-lastebiler, forklart med et ønske om «å være først i Norge til å frakte varer fra Europa til Norge med elektriske trailere.»

Bestillingen kommer i en tid da noen her hjemme vil ha slutt på taxfree-salget på norske flyplasser – og andre vil bevare det, men gjerne overføre regien fra tysk-norske TRN til det statlige norske Vinmonopolet.

Ett spørsmål noen nå stiller seg er om TRNs bestilling kan bidra til å styrke selskapets omdømme og fremtid ved norske flyplasser, et annet er om Vinmonopolet vil svare med et eller annet grønnpreget utspill.

Tela-bestillingen, som gir Tesla-nøkkelmann Elon Musk en ny lastebilkunde før den aktuelle lastebilen er markedsklar, er ikke alene om å gi TRN et grønt stempel. Hør hva TRN-kommunikasjonssjef Haakon Dagestad sier:

«Vi skal på mange områder bidra til å gjøre taxfree bærekraftig. Derfor jobber vi med ulike løsninger for å frakte varer fra hele verden til Norge på mest miljøvennlig måte. Tesla Semi er et av tiltakene.»

«Lageret vårt er allerede elektrifisert med solcellepanel, så nå er det veien fra lageret og frem til butikkene som må elektrifiseres», tilføyer han. 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS