Du er her

  • Hjem
  • /
    Et elektrisk budskap

Et elektrisk budskap

LITT AV HVERT: Med rask bistand fra Stortinget, og gitt at mye på den ene og andre måten klaffer, kan Norge i 2040 «være 85 prosent elektrisk», ifølge et budskap utbasunert av miljøstiftelsen Bellona og bransjetalerøret Elektroforeningen.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Norge kan ifølge budskapet være 56 prosent «elektrisk» innen utløpet av 2021 og 72 prosent «elektrisk» i 2030.

«Mange av tiltakene som kreves må imidlertid iverksettes allerede i inneværende stortingsperiode om effekten skal nås innen 2030», skriver Bellona og Elektroforeningen i en pressemelding i dag, med henvisning til en analyse de har utført. «Dagens Storting er derfor avgjørende for at dette potensialet skal utløses.»

Blant det de to ser som nødvendig er «en total endring i energisystemet i transportsektoren», at «fossil oppvarming i industrien fases ut» samt at det «stimuleres til bruk av elektriske anleggs- og jordbruksmaskiner.»

Christina Ianssen, rådgiver i Bellona, sier at «nå trenger vi et rammeverk som muliggjør at vi når målene for elektrifisering.»

Frank Jaegtnes, adm. direktør i Elektroforeningen, sier: «Ingenting tyder på at vi ikke vil ha nok kraft til å elektrifisere Norge.»

Bellona og Elektroforeningen opplyser at de samarbeider om «et veikart som skal vise at Norge kan bli verdens første helelektriske samfunn.»

De to ser dette utgangspunktet for videre satsing:

«Norge er 51 % elektrifisert. Dårligst er transportsektoren, som til tross for en økende andel elbiler kun er 6 % elektrisk. Best i klassen er byggsektoren og energisektoren, hvor hele 81 % av energien kommer fra elektrisitet.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS