Du er her

  • Hjem
  • /
    Forskerblikk på en havnekonflikt

Forskerblikk på en havnekonflikt

LITT AV HVERT: Den langvarige og bitre arbeidskonflikten i containerdelen av Göteborgs Hamn har medført igangsettelse av et forskningsprosjekt som skal se nærmere på konfliktens virkninger.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Johan Woxenius, professor ved Handelshögskolan ved Göteborgs universitet, er leder for prosjektet, som finansieres av Trafikverket og skal ta for seg virkningene i et nasjonalt svensk perspektiv.

Konflikten – mellom APM Terminals og Hamnarbetarförbundet – har fra halvannet år tilbake plaget havneledelsen og mange av havnenes kunder.

Mange kunder har valgt alternative transportløsninger, og containervolumene gjennom Nordens største havn har vist kraftig fall.

Havnen skriver på sine hjemmesider at prosjektet «Logistiska konsekvenser av konflikten i Göteborgs containerhamn» skal gå «upartisk og uavhengig» frem når det studerer virkningene av konflikten samt hvordan oppståtte problemer underveis er blitt håndtert.

«Det dreier seg om hvilke aktører som påvirkes, hvordan de påvirkes, hva som er gjort for å redusere konsekvensene og hva virkningene har blitt», skriver havnen, og tilføyer:

«Konflikten er ikke bare en lokal og regional sak, men påvirker hele den svenske import- og eksportstrømmen.»

En sluttrapport fra forskningsprosjektet skal foreligge i september neste år.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS