Du er her

  • Hjem
  • /
    Fransk fartskontroll med privat bistand

Fransk fartskontroll med privat bistand

LITT AV HVERT: Anonyme biler som ved hjelp av avansert radar- og GPS-utstyr driver fartskontroll på franske veier ble i utgangspunktet kjørt av politifolk, men franske myndigheter er nå i gang med å sette bort kjøringen til private selskaper.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Myndighetene poengterer at de private aktørene skal gjøre jobben under streng offentlig kontroll og at hensikten med nyordningen er å effektivisere trafikksikkerhetsarbeidet, ikke minst ved at politifolk skal få mer tid til å ta seg av andre oppgaver.

Fem biler, fortsatt i offentlig eie, er kommet i gang med ikke-politi bak rattet i regionen Normandie. Myndighetene har som mål at resten av Frankrike skal være dekket med tilsvarende kjøring i løpet av et par år.

Selskapet som i denne omgang er utpekt til å kjøre bilene i Normandie ble valgt ut i en anbudskonkurranse der 21 selskaper deltok.

Et eksempel på den strenge myndighetskontrollen:

Hverken sjåføren i den enkelte kontrollbilen eller sjåførens arbeidsgiver får signaler om når bilens utstyr fotograferer en fartssynder – og dermed intet incitament til å ta flest mulig eller færrest mulig syndere, idet de aktuelle opplysningene går direkte til et offentlig drevet kontrollsenter i Rennes i Bretagne, hvorfra bøter utstedes.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS