Du er her

  • Hjem
  • /
    Godsbiler i Nederland plages av trafikkork

Godsbiler i Nederland plages av trafikkork

LITT AV HVERT: Transport- og logistikkselskaper i Nederland oppfordrer landets myndigheter til å ta grep som kan gjøre slutt på en voksende og pengeslukende trengsel på veinettet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Evofenedex og Transport en Logistiek Nederland (TLN), to talerør for berørte selskaper, har ifølge publikasjonen Lloyd’s Loading List fått laget en rapport som viser økende kostnader knyttet til voksende trengsel på store trafikkårer.

I 2018 kom slike kostnader opp i 1,4 milliarder euro, ifølge rapporten, som er levert av utredningsselskapet Panteia.

Ikke bare transport- og logistikkselskaper, men også deres kunder og hele det nederlandske forretningsklimaet, blir rammet, poengterer Evofenedex og TLN. De ser et skrikende behov for investeringer i infrastruktur.

De ønsker seg ikke bare bredere veier, men også smartere veidesign og dessuten forbedringer i kollektivtrafikken, slik at flere kan bli fristet til å velge toget fremfor bilen – til fordel for lastebiltrafikken på veiene.

I tillegg må aktører innen godstrafikken på veiene forbedre egen effektivitet for å kvitte seg med unødvendig kjøring, og de må løpende vurdere i hvilke tilfeller de selv kan bruke jernbane og vannveier fremfor lastebil, mener Evofenedex og TLN.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS