Du er her

  • Hjem
  • /
    Høy hastighet, lave priser

Høy hastighet, lave priser

LITT AV HVERT: Den statlige spanske togoperatøren RENFE forbereder kjøring av høyhastighetstog som med lavere billettpriser enn de ordinære høyhastighetstogene skal friste nye kundegrupper.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Lavpristogene skal operere under navnet Avlo og ventes i gang i april på korridoren Madrid–Zaragoza–Barcelona. Nye ruter ventes lansert i de påfølgende måneder.

Avlo-satsingen sees som en RENFE-reaksjon på at det spanske togmarkedet er i ferd med å bli åpnet, med EU som pådriver, for konkurranse mellom flere togoperatører.

Ved avdukingen av det første Avlo-togsettet denne uken sa Spanias minister for offentlige arbeider, José Luis Ábalos, at Avlo skal gjøre høyhastighetstoget attraktivt for alle og enhver.

Høyhastighetstoget skal ikke lenger være et produkt «fokusert på forretningsreiser, men åpne seg for familier, unge mennesker og andre grupper som bare nå og da har benyttet det», presiserte han.   

Togsettene som i første omgang ominnredes for Avlo-tilbudet skal ha 438 passasjerseter, 20 prosent flere enn de ordinære høyhastighetstogene.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS