Du er her

  • Hjem
  • /
    Kart til hjelp for de store og tunge

Tungbilkartet for 2014 er klart

Kart til hjelp for de store og tunge

Statens vegvesens spesialkart til hjelp for førere av store og tunge kjøretøy på norske riks- og primære fylkesveger, er nå klart i en oppdatert 2014-versjon som en nedlastbar PDF. Fra august blir en papirversjon gratis tilgjengelig på alle trafikkstasjoner.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Statens vegvesens tungbilkart gir yrkessjåfører blant annet oversikt over rasteplasser med toalett, bomstasjoner og høyden på bruer og tunneler.

Kartet er en oversikt over riksveger og det primære fylkesvegnettet i Norge.

Nytt fra 2014

  • Strekninger som er vanskelige fremkommelig på vintertid er nå avmerket på kartet. Dette er strekninger som bør unngås i perioder med mye nedbør og glatt vegbane. Det kan også bli innført midlertidig kjøreforbud for tunge kjøretøy på disse vegene. 
  • Rasteplasser med toalett er avmerket. 

På grunn av størrelsen er pdf-kartene delt i to, ett for Sør-Norge og ett for Nord-Norge. Papirkartet er et felles kart for hele landet. 

Kartet er gratis og kan lastes ned fra denne siden. Kartene vil også være tilgjengelige på Statens vegvesens trafikkstasjoner i papirformat fra august 2014.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS