Du er her

  • Hjem
  • /
    Kartlegging av statsbudsjettets klimaeffekter

Kartlegging av statsbudsjettets klimaeffekter

LITT AV HVERT: Et nytt utvalg, oppnevnt av regjeringen, skal bidra til å anslå klimaeffekter av statsbudsjettet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Jørn Rattsø er leder av det tekniske beregningsutvalget, som også skal peke på områder der det kan være behov for økte kunnskaper og dessuten gi råd om metodeutvikling for tiltaks- og virkemiddelanalyser.

I utvalget har Rattsø (professor, Trondheim) med seg Taran Fæhn (forskningsleder, Oslo), Steffen Kallbekken (Research Director, Oslo), Anne Madslien (forskningsleder, Oslo) og Erik Ø. Sørensen (professor, Bergen).

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen poengterer at Norge skal kutte utslippene med minst 40 prosent de neste 12 årene.

«Det er store utslippskutt på kort tid. Da trenger vi mer kunnskap om tiltakene vi iverksetter faktisk gir resultater», sier Elvestuen.

«Det tekniske beregningsutvalget skal beregne klimaeffekten av politikken og gi innspill til områder der det trengs forsterket kunnskap om virkemidler. På den måten får vi en best mulig klimapolitikk», tilføyer han.

Utvalget skal hvert år legge frem en rapport som redegjør for virksomheten og de råd utvalget gir. Rapportene skal avgis til Klima- og miljødepartementet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS