Du er her

  • Hjem
  • /
    Klart for enda en utvidelse

Klart for enda en utvidelse

LITT AV HVERT: Lufthavneier Avinor sier seg klar til å gå i gang med nok en terminalutvidelse på Oslo lufthavn Gardermoen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Hva det nå er snakk om, er en utvidelse i østlig retning, der et nytt bygg med tilhørende flyoppstillingsplasser skal forbedre forholdene for reisende til og fra land utenfor Schengen-området.

Prosjektet kalles «Utvidelse Non-Schengen Øst». Det ble vedtatt i sommer, og 1. oktober skal byggearbeidene settes i gang – for ventelig å bli ferdigstilt i annet kvartal 2022.

Kostnadsrammen lyder på 3,3 milliarder kroner, moms ikke inkludert.

Kapasiteten på dagens terminalområde for trafikk til og fra land utenfor Schengen-området er på 5,5 millioner passasjerer årlig, mens kapasiteten etter utvidelsen vil være på rundt 8 millioner passasjerer årlig.

«De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen vist en betydelig større vekst enn trafikk innenfor», sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas, som tilføyer:

«At vi legger til rette for denne trafikken med å bygge god og tilpasset infrastruktur er helt nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS