Du er her

  • Hjem
  • /
    Larvik – kanskje en opphøyet togstasjon

Larvik – kanskje en opphøyet togstasjon

LITT AV HVERT: En endelig avgjørelse om hvor Larviks fremtidige jernbanestasjon skal ligge, er ikke tatt, men anbefalingen fra Bane NOR er klar: Stasjonen bør ligge i indre havn, opphøyet så å si på stylter, med passeringsmuligheter under.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Larvik er én av flere byer som berøres av den omfattende jernbaneoppgraderingen på Østlandet – og der det strides om plassering av fremtidig jernbanestasjon.

Hva Larvik angår, presenterte jernbaneinfrastruktur-eieren Bane NOR sin anbefaling i går – først for det lokale kommunestyret, så på et åpent folkemøte.

«Et grundig utredningsarbeid» ligger til grunn for konklusjonen, skriver Bane NOR i en nyhetsmelding i dag.

Hanne Sophie Solhaug, prosjektsjef i Bane NOR, sier om «høyt alternativ» i Larviks indre havn, omtrent der dagens stasjon ligger, at «dette er den beste løsningen for jernbanen, byen og utfra et samfunnsøkonomisk perspektiv.»

En stasjon i Kongegata, ett av de vurderte alternativene, vil ifølge Solhaug gi «litt kortere reisetid og derfor samfunnet litt mer nytte», men på den annen side koste «langt mer» og dermed gi «lavere samfunnsøkonomisk nytte.»

Et innlegg i kommentarspalten i Østlands-Posten gir en av mange indikasjoner på at siste ord i saken ikke er sagt: «Kongegata er eneste fornuftige alternativ.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS