Du er her

  • Hjem
  • /
    Mange belteløse bønder

Mange belteløse bønder

LITT AV HVERT: Bare halvparten av landets bønder bruker alltid eller som regel sikkerhetsbelte når de kjører traktor på vei, ifølge en undersøkelse utført for Landbruksforsikring av AgriAnalyse.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Landbruksforsikring poengterer at det ikke finnes noe absolutt påbud om at traktorførere skal bruke belte.

«Nyere traktorer skal ha montert en fastspenningsordning, som skal brukes når det er reell fare for velt», sier Svend Trygve Kvarme, rådgiver i Landbruksforsikring.

«På et flatt jorde langt fra grøftekanter gjelder ingen slik regel. Det er heller ikke lovpålagt å bruke beltet ved traktorkjøring på vei», tilføyer han.

Med henvisning til den halvparten av bøndene som gjerne bruker belte, sier Kvarme: «Vi skulle gjerne sett at også de øvrige kom etter.»

Gro Follo, seniorforsker i Bygdeforskning og en sentral person bak en prosjektrapport kalt «Ikke en bonde å miste», viser til at traktor benyttes til ulike gjøremål, og hun sier:

«Enda bedre sikkerhet rundt bruken av den ville bety mye for hele skadebildet i landbruket.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS