Du er her

  • Hjem
  • /
    Milliardstøtte til lavutslipps-Norge

Milliardstøtte til lavutslipps-Norge

LITT AV HVERT. Transportsektoren fikk en solid porsjon av potten da statlige Enova i fjor ga støtte på vel 2,3 milliarder kroner til energi- og klimaprosjekter som skal bidra til å gjøre Norge til et lavutslippssamfunn.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Enovas nettopp fremlagte årsrapport for 2017 viser at over 900 prosjekter i næringslivet og offentlig sektor ble tilgodesett med støtte, på linje med over 8000 tiltak i norske hjem.

«På veien mot lavutslippssamfunnet skal Norge kutte utslipp samtidig som næringslivet må skape nye verdier», sier Enovas adm. direktør, Nils Kristian Nakstad. «Skal vi klare det, må mange av oss ta viktige valg som fører med seg reell endring.»

Transportsektoren var den som fikk mest av Enova-potten i fjor - i alt rundt 1,1 milliarder kroner fordelt på 177 prosjekter.

«Transportsektoren står for nærmere en tredel av norske klimagassutslipp. Sektoren blir derfor spesielt viktig for Enova», sier Nakstad. «Derfor setter vi pris på det høye aktivitetsnivået spesielt i maritim sektor, hvor vi opplever en imponerende risikovilje og kreativitet.»

Også industri samt bygg og eiendom stakk seg frem som sektorer med store tildelinger, rundt 450 millioner kroner hver.

De tre prosjektene som ble tildelt mest, er alle transportrelaterte: Det elektriske og autonome logistikkonseptet Yara Birkeland fikk 133 millioner kroner, det gjorde også Teekays nye bøyelastere, mens biodrivstoff-pilotanlegget i regi av Silva Green Fuel fikk 117 millioner kroner. 

Hele prosjektlisten finnes på enova.no.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS