Du er her

  • Hjem
  • /
    Nei, ja eller tja i vente for britenes lyntogsatsing

Nei, ja eller tja i vente for britenes lyntogsatsing

LITT AV HVERT: Etter at milliarder av pund de seneste årene er brukt på forberedelser til en høyhastighetsbane for tog mellom London og andre britiske storbyer, har statsminister Boris Johnsons regjering satt spørsmålstegn ved hele prosjektet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det skal nå gås etter i sømmene av en ekspertgruppe nedsatt av regjeringen. En iallfall foreløpig konklusjon om hvorvidt prosjektet bør videreføres eller stanses, eventuelt reduseres i omfang, er ventet i løpet av høsten.

Høyhastighetsbaneprosjektet HS2 (High Speed 2) har vært tenkt å forbinde London med Birmingham i en første fase, i en neste fase med Leeds og Manchester – for senere å bli ført videre nordover.

Meningen har vært å knytte HS2 sammen med HS1, den eksisterende høyhastighetsbanen som forbinder London med Kontinentet.

Ifølge BBC er allerede over syv milliarder pund blitt brukt på forberedende HS2-arbeider.

Da transportminister Grant Shapps ble konfrontert med pengene som allerede er brukt, sa han ifølge BBC: «At du har brukt en masse penger på noe, betyr ikke at du bør pløye mer og mer penger inn i det.»

 

Aktuell lesing:

Grønt lys i vente for engelsk høyhastighetsnett

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS