Du er her

  • Hjem
  • /
    Norsk elbil-kompetanse flagges i New York

Norsk elbil-kompetanse flagges i New York

LITT AV HVERT: Folk fra her og der i verden har besøkt Oslo for å få innblikk i byens store elbil-flåte og den underliggende politikken – og denne uken er representanter for norske virksomheter i New York i håp om å selge elbil-fremmende løsninger.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Nordmennene er i New York i forbindelse med Smart Cities New York 2018-konferansen.

«Smarte byer kan bli en stor norsk eksportvare», sier Gaute Hagerup, ansvarlig for Smarte Byer i Innovasjon Norge.

«I tillegg til at norske bedrifter kan levere konkurransedyktige løsninger, så er bærekraft, høyteknologi og smarte samfunn et område der Norge opplever stor troverdighet. Det gjør det lettere å overbevise potensielle kjøpere», forklarer han.

Bill de Blasio, ordfører i New York City, har som et mål at 20 prosent av den lokale bilparken skal være elektrisk innen 2025, poengterer Innovasjon Norge, som opplyser at delstaten New Yorks transportmyndigheter nå er invitert til Oslo på studiebesøk.

«Vi er stolte av at norske bedrifter kan inspirere andre byer til å tilrettelegge for bærekraftige løsninger», sier Oslo-ordfører Marianne Borgen, som overleverte invitasjonen.

Hege Barnes, direktør for Innovasjon Norge i New York, sier at «i New York er utfordringen alt fra hvor ladestasjonene skal plasseres til hvordan de kan sikre mer effektiv og elektrisk transport. Disse løsningene kan norske bedrifter tilby.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS