Du er her

  • Hjem
  • /
    Nyordning i København – med litt inspirasjon fra Oslo

Nyordning i København – med litt inspirasjon fra Oslo

LITT AV HVERT: Det danske transportdepartementet bebuder samling av hovedstadsområdets kollektivtransport i én organisasjon og opplyser at inspirasjon til dette er hentet fra flere europeiske byer, blant dem Oslo.
 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Hensikten med den påtenkte Hovedstadens Offentlige Transport (HOT) er å styrke sammenhengen på tvers av transportformer – inklusive buss, metro, S-tog, privatbaner samt en kommende trikkelinje – og dermed gjøre kollektivtrafikken i og omkring København mer attraktiv.

«Det er funnet inspirasjon i sammenligbare europeiske byer, der det er oppnådd suksess med å organisere kollektivtrafikken på tvers af transportformer», skriver departementet, som navngir fire av de inspirasjonsgivende byene: München, Oslo, London og Helsingfors.

Transportdepartementet skriver at Danmarks regjering vil etablere HOT som et samarbeid mellom staten og hovedstadsområdets 34 kommuner.

Foruten å samle og styrke kollektivtrafikken, skal HOT åpne kollektivtrafikken for samarbeid med «private og deleøkonomiske transportformer som kan understøtte integrerte dør-til-dør-reiser.»

«Jeg har store forventninger til at en ny samlet transportorganisasjon kan løfte kollektivtransporten i hovedstadsområdet, slik at denne sektoren blir en reell del av løsningen på trengselsproblemene», sier transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, som viser til ventet vekst i befolkning og trafikkomfang. 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS