Du er her

  • Hjem
  • /
    Også finnene skal gå og sykle

Også finnene skal gå og sykle

LITT AV HVERT: Finlands energi- og klimastrategi har som ett av sine mål at omfanget av gåing og sykling skal øke med 30 prosent innen år 2030. Denne måneden har landets transportmyndigheter satt i gang en to år lang kampanje som skal bidra til at målet blir nådd.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Transportmyndighetene skriver i en pressemelding at nesten en fjerdedel av alle reiser kortere enn én kilometer skjer med bil, og at tilsvarende andel for to-tre kilometer lange reiser er 60 prosent.

«Hvis flere mennesker går og sykler, vil det forbedre hele transportsystemets energieffektivitet og redusere utslippene fra trafikken», sier transportminister Anne Berner.

«Den økte treningen som gåing og sykling over korte distanser medfører vil i tillegg spille positivt inn på folks velvære og hele den offentlige helsetilstanden.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS