Du er her

  • Hjem
  • /
    Oslo-satsing på mer cruisetrafikk

Oslo-satsing på mer cruisetrafikk

LITT AV HVERT: Mens enkelte andre nordeuropeiske havnebyer de senere årene har sett vekst i cruiseskipstrafikken, har Oslo mistet kraft som cruisedestinasjon. Men nå melder hovedstadshavnen om fornyet satsing på dette feltet.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Et av tegnene på dette er at Oslo Havn har inngått samarbeid med Visit Oslo om å finansiere en stilling som skal bidra til å revitalisere hovedstaden som cruisedestinasjon.

Oslo Havn har registrert en nedgang i antall cruisepassasjerer siden toppåret 2011, men viser til en nylig forsiktig oppgang og mener at nedtur allerede er i ferd med å snu til opptur.

«Jeg har store ambisjoner for Oslo som cruisedestinasjon i årene fremover», sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Han ser økt cruisetrafikk som positivt for byens reise- og næringsliv – og for Oslo Havn selv. 

«Oslo er en spennende by med en fantastisk innseiling, en vakker havn og et vidt spekter av attraksjoner. Byen har mange kulturtilbud for cruiseturistene», sier Mathisen og kommer frem til denne konklusjonen:

«Hovedstaden kan definitivt ta opp konkurransen med Vestlandet.»

Mathisen poengterer at cruisenæringen er i ferd med å tilpasse seg nye miljøkrav og sier at «Oslo ønsker å tiltrekke seg verdens mest miljøvennlige cruiseskip.»

Store norske cruisehavner ble nylig enige om modellen «Environmental Port Index» (EPI), som vil innebære at de mest miljøvennlige skipene skal betale mindre enn andre for å ligge ved kai.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS