Du er her

  • Hjem
  • /
    Overvåker luftkvalitet og fotgjengertrafikk

Pilotprosjekt i Chicago:

Overvåker luftkvalitet og fotgjengertrafikk

Ved hjelp av sensorer som festes til trafikk- og lyktestolper i byens sentrum, skal både forskere og publikum få vite i sanntid hvordan været og luftkvaliteten er akkurat der, akkurat nå - og hvor mange fotgjengere det er i området...

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det er Argonne National Laboratory som med 200 000 dollar finansierer dette pilotprosjektet hvor en rekke vær- og miljødata blir registrert kvartal for kvartal i bysentrum og formidlet til en åpent tilgjengelig database. Sensorene registrerer også antallet smarttelefoner i området. Dermed blir det blant annet mulig å fastslå hvor det er mange fotgjengere på kveldstid, og dermed hvor det er tryggest å gå.

Prosjektet ledes av Urban Center for Computation and Data (UCCD) i samarbeid med Chicago bys myndigheter.

Dataene som samles sammen av sensorene vil ikke bare kunne bidra til ekstremt lokale værvarsler, men også - og det er viktigere for dem som står bak prosjektet - kunne brukes til å måle hvordan blant annet luftkvalitet og vær påvirker hvordan folk lever og hvordan det påvirker den infrastrukturen befolkningen er avhengig av.

Les mer hos Traffic Technology Today.com

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS