Du er her

  • Hjem
  • /
    Risikofylt nettsurfing på flyplasser

Risikofylt nettsurfing på flyplasser

LITT AV HVERT: En kartlegging av IT-sikkerheten på europeiske flyplasser har gitt «urovekkende» funn, ifølge PA Consulting Group, som har utført kartleggingen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Selskapet skriver i en pressemelding at «flypassasjerenes krav om hele tiden å kunne surfe på nett på flyplassene utgjør en reell risiko for terror og cyberangrep.»

I en rapport, «Overcome the Silent Threat», kommer PA Consulting Group frem til at utviklingen med elektroniske boarding-gates og datadrevne pass- og immigrasjonskontroller skjer i stort tempo, uten at flyplassene er modne for all teknologien.

«Dermed utsettes flyplassene for risiko og ukjente trusler», kommenterer Jan Tellefsen, partner i selskapet.

I pressemeldingen skriver selskapet at «en ‘hyper-connected modell’, hvor passasjerer på flyplassene får wifi-netttilgang og hvor det er utbredt digital samhandling med flyselskapene og butikkene på flyplassen, gir en større angrepsflate som de cyberkriminelle kan utnytte.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS