Du er her

  • Hjem
  • /
    Satsing på klimavennlige hurtigbåter

Satsing på klimavennlige hurtigbåter

LITT AV HVERT: Syv fylkeskommuner er utpekt til å motta i alt 26 millioner kroner i statlig støtte til utvikling av batteri- og hydrogendrevne hurtigbåter, melder Miljødirektoratet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Pengene blir tatt fra støtteordningen Klimasats.

«Innen 2022 vil over en tredjedel av landets ferger ha batterier installert, og nå skal vi i gang med omstillingen av hurtigbåtene», sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

«Tradisjonelle hurtigbåter har svært høye utslipp per kilometer. Det er derfor et stort potensial for utslippskutt både i Norge og internasjonalt ved å utvikle nye løsninger for hurtigbåter», tilføyer han.

Blant støttemottagerne er Rogaland fylkeskommune, som får 12 millioner kroner til ombygging til batteridrift av hurtigbåten som trafikkerer Haugesund–Røvær og bygging av tilhørende ladeinfrastruktur.

«Dette vil gi konkrete utslippskutt og kan, så langt vi vet, bli verdens første hurtigbåt drevet med batterier», skriver Miljødirektoratet i en nyhetsmelding i ettermiddag.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS