Du er her

  • Hjem
  • /
    Skjerpet dansk blikk på uoppmerksom kjøring

Skjerpet dansk blikk på uoppmerksom kjøring

LITT AV HVERT: Danmarks transportminister forbereder en lovgivning som i sterkere grad enn den eksisterende vil slå ned på førere som under kjøring benytter mobiltelefoner og andre oppmerksomhetskrevende apparater.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Transportminister Ole Birk Olesen viser til at dagens regler gir en bot på 1500 danske kroner for snakking i håndholdt mobiltelefon under kjøring, og han sier:

«Det holder ikke at vår lovgivning baserer seg på de teknologiske tilbud som fantes i 1997, da forbudet mot håndholdte mobiltelefoner ble innført.»

Med en skjerpet lovgivning skal slik mobiltelefonbruk ifølge Olesens departement føre til «et klipp» i førerkortet i tillegg til bot, og dessuten skal lovgivningen bli mer teknologinøytral og dermed slå tilsvarende ned på bruk av «alle håndholdte kommunikasjonsapparater og ikke kun mobiltelefoner.»

Departementet nevner nettbrett, bærbare pc-er og dessuten GPS-utstyr som eksempler.

 «Det er fantastisk egoistisk å se andre steder enn på veien når man kjører omkring», sier transportminister Olesen.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS