Du er her

  • Hjem
  • /
    Slik kan utslipp kuttes …

Slik kan utslipp kuttes …

NYHET. Bygging av vei, jernbane og annen transportinfrastruktur gir store utslipp av klimagasser, fastslår veibyggeren Nye Veier og miljøstiftelsen Zero, som sammen lanserer en sjekkliste for reduksjon av slike utslipp.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Sjekklisten skal ifølge en pressemelding i dag inspirere til utslippskutt i anleggsprosjekter.

«Byggherre, rådgiver, planmyndighetene og entreprenører har alle viktige oppgaver for å redusere utslippet av klimagasser», skriver Nye Veier og Zero.

Anette Aanesland, adm. direktør i Nye Veier, sier at dette statlige selskapet «har mål om å redusere klimagassutslipp med 40 prosent fra bygging av vei, og 75 prosent fra drift av veiene, innen 2030.»

Ingvild Kilen Rørholt, rådgiver i Zero, ser en grønn utvikling i anleggsektoren som avgjørende for at Norge skal nå målene i Parisavtalen.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS