Du er her

  • Hjem
  • /
    Slik skal korona-millioner til riksveiene fordeles

Slik skal korona-millioner til riksveiene fordeles

LITT AV HVERT: Etter at Stortinget før påske bevilget 600 millioner kroner til ekstra vedlikehold av riksveier, for å holde økonomien i live under koronakrisen, har Statens vegvesen avklart hvordan pengene skal brukes.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Vegvesenet vil bruke 100 millioner kroner på asfaltarbeider og 500 millioner på andre vedlikeholdsprosjekter.

Bjørn Laksforsmo, direktør for drift og vedlikehold i Vegvesenet, poengterer at ekstraaktiviteten vil bidra til å redusere etterslepet på vedlikeholdssiden.

«Vi har valgt prosjekter der vi kan komme raskt i gang. Dette er oppdrag som passer godt for små og mellomstore bedrifter», sier Laksforsmo i en pressemelding i dag.

Utbedringer av broer, rekkverk og tunneler, arbeider med sideterreng og rasteplasser – dette er blant stikkordene for det som skal skje.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier i en kommentar at «hovedhensikten er å hjelpe den kriserammede bygg- og anleggssektoren over hele landet, men dette bidrar selvsagt også til å ta vare på veinettet vårt.»

Vegvesenets geografiske fordeling av pengebruken:

 

Øst

Sør

Vest

Midt

Nord

Tildeling

(mill. kr)

 

187

 

78

 

130

 

73

 

132

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS