Du er her

  • Hjem
  • /
    Stopp, se og lytt før kryssing …

Stopp, se og lytt før kryssing …

LITT AV HVERT: Gående, syklende, bilister … folk skal helst tenke seg ekstra om før de krysser jernbanespor. I morgen – torsdag 7. juni – benytter jernbanefolk rundt om i verden årets utgave av «Den internasjonale planovergangsdagen» til å minne om dette.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I Norge sørger Bane NOR, tidligere kjent som Jernbaneverket, for at dagen blir markert.

Men istedenfor å nøye seg med en éndagsmarkering, satser Bane NOR på å gi ekstra påminnelser om planovergangsfarene i en hel uke, i dagene 4. juni–10. juni.

I denne «Sikkerhetsuka» er Bane NOR-folk i gule vester til stede ved planoverganger og jernbanestasjoner rundt om i landet for å informere folk om riktig kryssing av planoverganger.

«Stopp, se, lytt!» er et budskap som benyttes i denne sammenheng.

Bane NOR opplyser at antallet stygge uhell og dødsfall på planoverganger her i landet har falt de siste tiårene, men at nestenulykker blir registrert ukentlig.

I en nyhetsmelding skriver Bane NOR at to personer omkom i fjor i ulykker på planoverganger her i landet.

Bane NOR fremholder at folk har fått «stadig tyngre for å høre toget. Når du går med støydempende høretelefoner hører du ikke toget hvor høyt det enn tuter.»
 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS