Du er her

  • Hjem
  • /
    Teknologidrevet kollektivtransport

Teknologidrevet kollektivtransport

Smart bruk av ny teknologi kan gjøre kollektivtransporten mer attraktiv og dermed få flere til å la bilen stå – dette var i sum ett av budskapene samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen leverte til deltagerne i Kollektivforums årskonferanse 2016.

Av SAMFERDSEL

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Teknologibaserte informasjonssystemer som gjør det enklere å planlegge en hverdagslig reise, og som inngir tillit til at transportmiddelet vil følge oppsatt rutetabell … Solvik-Olsen stimulerte til tenkning omkring muligheter som skapes gjennom teknologi i lynrask utvikling.

Idéutveksling

Kollektivforum, som drives i regi av Transportøkonomisk institutt (TØI), er et kunnskaps- og idéutvekslingsforum for bedrifter, organisasjoner og andre aktører innen kollektivtransporten.

Hovedtema for 2016s årskonferanse, som holdes i Oslo 1. og 2. februar, er «Samspill og effektivitet i transportsystemet.»

En ny tunnel, eller …

Blant det Solvik-Olsen var innom da han innledet konferansen, var pengebruk og hva samfunnet får igjen for pengebruken, og i denne sammenheng filosoferte han raskt omkring tidspunktet for bygging av en ny jernbanetunnel gjennom Oslo:

OK, den eksisterende tunnelen har ikke i dag kapasitet til flere tog-gjennomkjøringer, men hva hvis det viser seg at ny teknologi muliggjør tettere trafikk i tunnelen – eksempelvis et tog hvert halvminutt, ikke bare hvert minutt … kan det da ligge god samfunnsøkonomi i å vente noen år med å ta stilling til en ny tunnel?

Dette bar preg av et tankeeksperiment fra ministerens side – et tankeeksperiment til stimulans for nytenkning over en lav sko blant de rundt ett hundre konferansedeltagerne.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS