Du er her

  • Hjem
  • /
    Trafikksikkerhet, se hva Fredrikstad har fått til …

Trafikksikkerhet, se hva Fredrikstad har fått til …

LITT AV HVERT: Langvarig godt trafikksikkerhetsarbeid i Fredrikstad, mener Samferdselsdepartementet, som har utnevnt Fredrikstad til «Årets trafikksikkerhetskommune 2018».

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i går overrakte den én million kroner store prisen til Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård, fremholdt ministeren vinnerkommunen som «et eksempel til etterfølgelse i det kommunale trafikksikkerhetsarbeidet.»

«Kommunen har gjennom en årrekke jobbet helhetlig og målrettet i sitt arbeid for bedre trafikksikkerhet», forklarte Solvik-Olsen, som tilføyde:

«Kommunen er svært aktiv i holdningsskapende arbeid, og kan vise til redusert antall trafikkskader og personskadeulykker. Fra 2006 er det ikke registrert ulykker på skolevegene i kommunen.»

Fredrikstad ble tidligere i år godkjent av Trygg Trafikk som «Trafikksikker kommune.»

Fylkeskommunene foreslår kandidater til den årlige trafikksikkerhetsprisen, mens Statens vegvesen administrerer søknadsprosessen. Til årets pris ble det foreslått 11 kandidater.

Juryen består av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet, Trygg Trafikk og Statens havarikommisjon for transport.

Prisen er nå tildelt for syvende året på rad. Tidligere vinnere:

Nøtterøy kommune (2012), kommunene Austrheim og Lindås (delte prisen i 2013), Bodø kommune (2014), Alta kommune (2015), Ski kommune (2016), Kvinesdal kommune (2017).

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS