Du er her

  • Hjem
  • /
    Tryggere storbytrafikk

Tryggere storbytrafikk

LITT AV HVERT: New York City vekker internasjonal oppmerksomhet for fruktbringende arbeid med å få ned antallet alvorlige trafikkulykker.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den amerikanske storbyen lanserte i januar 2014 et nullvisjon-program for sitt trafikksikkerhetsarbeid, og før helgen ble den utropt som vinner av en internasjonal pris for å ha nådd gode resultater med denne satsingen.

Byen ble vinner av 2018 Transport Achievement Award, som tildeles av den OECD-tilknyttede tankesmien International Transport Forum (ITF).  

ITF viser eksempelvis til at det i vinnerbyen ble registrert 214 trafikkomkomne i fjor, det laveste antallet siden statistikkføringen begynte i 1910.

Trafikksikkerhetsstatistikken for USA samlet sett har i de seneste årene blitt dårligere samtidig med at New York City-statistikken har vist bedring, poengterer ITF.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS