Du er her

  • Hjem
  • /
    Tunge – og grønne

Tunge – og grønne

LITT AV HVERT: Virksomheter som vil satse på biogassdrevne tungbiler og anleggsmaskiner blir nå fristet med investeringsstøtte fra Enova, statsforetaket som skal bidra til et grønnere samfunn.

 

Av Samferdsel@toi.no

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det nye støttetilbudet kommer etter at Enova fra før tilbyr støtte til innkjøp av hydrogenkjøretøyer og elektriske kjøretøyer i det profesjonelle markedet.

«Det har manglet gasskjøretøy med større motorer på det norske markedet. Nå er flere slike modeller på vei inn, og da åpner det seg muligheter for flere, for eksempel innen langtransport, til å ta i bruk biogass», sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

«Disse kjøretøyene koster mer i innkjøp enn tilsvarende dieselkjøretøy, så her ønsker vi å bidra tidlig for å få markedet i gang», tilføyer hun.

Støttetilbudet gjelder kjøretøyer på minst 3,5 tonn. Støtten fra Enova er begrenset til maks 40–50 prosent av merkostnadene knyttet til satsing på biogass. Også etablering av fyllstasjoner for biogass kan oppnå støtte.

 

 

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS