Du er her

  • Hjem
  • /
    Vegdirektoratet får kritikk for slurv med tunnelsikkerhet

Vegdirektoratet får kritikk for slurv med tunnelsikkerhet

LITT AV HVERT: Vegtilsynet kritiserer Vegdirektoratet for ikke å følge opp resultater fra inspeksjoner i tunneler som ikke er blitt oppgradert.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dermed tar ikke Vegdirektoratet «det ansvaret de har ifølge tunnelsikkerhetsforskriften», skriver Vegtilsynet i en pressemelding i dag.

En ny tilsynssak har ifølge Vegtilsynet vist at «Vegdirektoratet ikke har en overordnet nasjonal plan for gjennomføring av periodiske inspeksjoner av tunnelene som ikke er oppgradert», dessuten at gjennomførte inspeksjoner ikke blir fulgt opp i tråd med gjeldende krav.

Vegtilsynet finner det «alvorlig at Vegdirektoratet mangler systematikk, som for eksempel bruk av PLANIA (tunnelforvaltningssystemet i Statens vegvesen, red. anm.) i arbeidet med sikkerhet i de tunnelene som ikke er oppgradert, og slurver med sin rolle når det gjelder kravene i tunnelsikkerhetsforskriften.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS