Du er her

  • Hjem
  • /
    Voksende andel nullutslippsbiler

Voksende andel nullutslippsbiler

LITT AV HVERT: Et nybilsalg på toppnivå medførte registrering i 2017 av 158 650 nye personbiler, hvorav 33 080 nullutslippsbiler, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Fjorårets nybilsalg her i landet representerte en økning på 2,6 prosent målt mot salget i 2016, viser de ferske tallene fra OFV, som poengterer at det årlige nybilsalget har vært større bare to ganger tidligere – i 1986 (167 352 nye personbiler) og 1985 (159 079).

Mens nullutslippsbiler utgjorde 20,9 prosent av nybilsalget, ble det i tillegg bruktimportert 8559 personbiler med nullutslipp, mange av dem tilnærmet nye biler.

«Det betyr at den norske personbilbestanden økte med mer enn 41 000 nullutslippsbiler i 2017», sier OFV- direktør Øyvind Solberg Thorsen.

En OFV-prognose tilsier at det nå i 2018 vil bli solgt 157 700 nye personbiler her i landet, og OFV-direktøren sier:

«Det er all grunn til å tro at salget av nullutslippsbiler vil fortsette å øke også i 2018, ettersom det kommer flere modeller som både har lengre rekkevidde, passer inn i familiesegmentet og vil ligge på et prisnivå som passer for flere.»

OFV tror at nullutslippsbiler vil utgjøre rundt 25 prosent av det totale 2018-salget av nye personbiler.

Detaljert oversikt over solgte kjøretøy i Norge i 2017 på www.ofvas.no

 

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS