Du er her

  • Hjem
  • /
    Avinor utsetter investeringer

Avinor utsetter investeringer

LITT AV HVERT: Redusert trafikk og dermed bortfall av inntekter nå under koronakrisen har fått den statlige flyplasseieren Avinor til å redusere planlagte investeringer for 2020 med vel én milliard kroner.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en nyhetsmelding i dag understreker Avinor at ytterligere kutt vurderes.

Reduksjonen i planlagte investeringer «innebærer kutt i budsjett og utsettelse av prosjekter i ulik størrelsesorden og karakter», skriver Avinor.

Selskapet opplyser at det ikke vil publisere noen samlet liste, da det er snakk om fortløpende vurderinger.

Likevel melder selskapet at flere store vedlikeholdsprosjekter er utsatt. Blant disse er reasfaltering av lufthavner som Kristiansund, Molde og Lakselv.

«Prosjekter i datterselskapet Avinor Flysikring er også til vurdering, og ytterligere reduksjon av både små og store prosjekter i konsernet vurderes inntil Avinors finansielle situasjon er avklart», skriver selskapet.

Dag Falk-Petersen, Avinors konsernsjef, sier at selskapet også ser på investeringer knyttet til de største prosjektene i investeringsporteføljen.

«Blant disse er ny terminal Tromsø, ny terminal Trondheim, utvidelse av Non-Schengen terminal på Oslo lufthavn, ny lufthavn Bodø, samt nytt tårnsystem i Oslo», sier Falk-Petersen. 

Han tilføyer at «vi har en god dialog med styret og eier omkring dette, og forventer å ha de nødvendige avklaringer på plass i mai.»

Avinor poengterer at selskapet vil prioritere arbeide med prosjekter som er kritiske for sikker drift.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS