Du er her

De travleste flyplassene i 2014:

Dubai til topps på internasjonal trafikk

Atlanta har fortsatt verdens travleste flyplass, alle typer reisende medregnet. Dubai er på 6.-plass totalt, men er blitt størst på antall internasjonalt reisende, viser foreløpige tall for 2014 fra Airport Council International (ACI)

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Rapporten fra ACI bygger på tall fra 1095 flyplasser fordelt rund på Kloden. Den viser at de fire største i 2013, målt i antall reisende, fortsatt er de største i 2014. Atlanta (ATL) er fortsatt størst med mer enn 96 millioner reisende (+ 1,9 %) foran Beijing (PEK) - som var ventet å gå forbi, men som ikke klarte å fortsette sin tosifret prosentvekst – endte på + 2,9 %, som tilsvarer vel 86 millioner reisende. London Heathrow (LHR) beholdt tredjeplassen med drøyt 73 millioner reisende (+ 1,4 %).

Dubai vokser fort

Når det gjelder internasjonal trafikk, har Dubai (DXB) avansert til førsteplassen, forbi London Heathrow, med en vekst fra 2013 på 6,2 % til nesten 70 millioner internasjonale reisende i 2014. Heathrow-trafikken økte bare med 1,1 % til vel 68 millioner reisende. På de neste plassene fulgte Hong Kong (HKG), Paris (CDG) og Amsterdam (AMS)

Hong Kong størst på frakt

Det største knutepunktet for flyfrakt ble i 2014, som i 2013, Hong Kong (HKG) med en økning på 6 % til drøyt 4,4 millioner tonn. På de neste plassene fulgte Memphis (MEM) med +22,9 %, Changhai (PVG) med + 8,6 %, Incheon (ICN) med + 3,8 pst og Anchorage (ANC) som med + 3.0 % rykket opp fra 6. til 5. plass.

Totalt viser de foreløpige tallene for 2014:

  • Totalt antall reisende: + 5,1 %.
  • Totalt antall internasjonalt reisende: + 6 %.
  • Totalt internasjonal frakt: + 5,4 %.
  • Totalt antall flybeveglser: + 1 %.
Største flyplasser, passasjerer. tabell
Travleste flyplasser, tabell.
Travleste flyplasser i 2014. Tabell

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS