Du er her

  • Hjem
  • /
    En liten luftetur

En liten luftetur

LITT AV HVERT: Den varte i 53 sekunder og nådde en høyde på fem meter, og dermed hadde et fartøy som i fremtiden kan bli å se som en flyvende taxi – elektrisk drevet og uten pilot – gjennomført sin første testflyvning.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Flere aktører konkurrerer med ulike fartøyer om å komme først ut med flyvende taxier i kommersiell drift. Blant dem er den europeiske flyprodusenten Airbus, som sto bak forrige ukes aldri så lille flyvning med sitt fartøy, som kalles Vahana.

Testflyvningen foregikk ikke ved Airbus-hovedkvarteret i Toulouse i Frankrike, men i Pendleton i den amerikanske delstaten Oregon.

Vahana, utviklet i hovedsak i USA, tar av og lander vertikalt, har åtte propeller og plass til én passasjer – ingen plass til en pilot.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS