Du er her

  • Hjem
  • /
    En mulig sammenslåing av store forskningsaktører

En mulig sammenslåing av store forskningsaktører

NYHET: Fire norske forskningsinstitutter – NGI, NILU, NIVA og IFE – vurderer å slå seg sammen, forklart med at de alle har aktiviteter knyttet til klima, energi, miljø og bygging av infrastruktur. 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De fire opplyser i en pressemelding i dag at de ser på ulike samarbeidsmodeller og at en av dem går på etablering av et felles forskningskonsern.

NGI (Norges Geotekniske Institutt), NILU (Norsk institutt for luftforskning), NIVA (Norsk institutt for vannforskning) og IFE (Institutt for energiteknikk) viser til at de har hatt sonderingsmøter det seneste året og nå er over i en utredningsfase – med mål om å konkludere innen 1. juli neste år.

«Samfunnet står overfor store utfordringer som krever tverrfaglige og nye løsninger», sier IFEs adm. direktør Nils Morten Huseby.

De fire instituttene har i mange år arbeidet med å bidra til løsninger på de store samfunnsutfordringene knyttet til klima, energi, miljø og utbygging av infrastruktur», tilføyer han.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS